www.kamut.com :   
"In 1988, the grain was introduced to the health food market"
   Home  > Toppers > Kamutgranen

 





















 

 

 

Top-product: kamutgranen (a.k.a. khorasan)

Kamutgranen kan je bereiden zoals rijst.

De troeven van kamutgranen zijn:

  • hoog gehalte aan eiwitten, vitaminen en veel mineralen, zoals selenium, zink, kalium, ijzer, fosfor en magnesium

  • extreem divers profiel aan fenolen
  • bijzonder goede samenstelling aan fytonutriënten

  • hoog niveau aan carotenoïden, die sterke antioxidanten zijn en waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de rijke gouden kleur van de graankorrels

  • goede verteerbaarheid

  • bijzonder geschikt voor atleten, personen met een actieve levensstijl en iedereen die belang hecht aan voeding met een hoogwaardige voedingswaarde

   (bron: www.kamut.com)

 

 

De analyse van de voedingswaarde toont ook dat kamut een zeer vezelrijk graan is.

> volledige voedingsstoffenanalyse van kamut (pdf)

 

Kamutgranen kan je kopen in de natuurvoedingswinkel.

Niet geschikt voor personen met glutenintolerantie.

 

  
   © volwaardigplantaardig.be 2016  - info@volwaardigplantaardig.be
   De info op deze website mag overgenomen worden met bronvermelding.

   disclaimer